MEJERIPRODUKTER


Hårdost – Get

Gårdsost
Självpressad hårdost av opastöriserad getmjölk med kittyta. Lagrad i jordkällare 6-12 månader. Smakrik naturell ost med pikant arom. vikt1,5 kg.


Rosé eller Rödvinsost

Opressad hårdost av opastöriserad getmjölk. Smaksatt med rosépeppar eller enbär och tvättad med det sicilianska rödvinet Nero d’Avola. Fin smak med lite syrlighet. Lagrad 2-10 månader i jordkällare. Vikt 1,5 kg.

Källarlagrad getost
Självpressad traditionell jämtländsk ost av opastöriserad getmjölk med viltmögelyta. Tillverkas i traditionella fykantiga träformar. Lagrad i jordkällare i 3-12 månader. Beroende på lagringstid mild till pikant i smaken. Vikt 1-3 kg

Alpkas/Alpost

En pressad hårdost av opastöriserad getmjölk, som brukar göras på fäbodar i Alperna. Osten görs i speciella formar, ”järb”, vilket ger varje ost en individuell storlek. Smörjs med saltvatten och kittkultur och lagras i jordkällare 2-18månader. Full och rund smak. Vikt mellan 3 och 10 kg.

Getost aux Provence
Opressad hårdost av opastöriserad getmjölk. Smaksatt med en kryddblandning av bl.a. rosmarin, timjan och salvia. Smörjs med saltad vassle och olivolja. Lagrad 3-12 månader i jordkällare. Vikt 1,5 kg.Dessertostar

Snödroppe
Klassisk vitmögelost av pastöriserad getmjölk. Lagrad i 2-4 veckor. Krämig mild i smaken, en klassiker med marmelad eller färska fikon till! Vikt 1-2 hg


Skogstroll

Blåmögelost av opastöriserad getmjölk med extra hög fetthalt, vilket gör den extra krämig och god. Lagrad i jordkällare 5-8 månader. Beroende på lagringstid mild gräddig till kraftig pikant i smaken. Säsongsvis smaksatt med torkad lingon eller blåbär. Vikt 1-1,5 kg.Färskost
Fromage blanc

Naturell färskost av pastöriserad getmjölk.

1, 5 eller 10 kg.

Rolle

Klassisk färskost av pastöriserad getmjölk enligt recept från Svarta Skogen i södra Tyskland. Färskostrulle smaksatt med röd lök, persilja, gräslök och salt. Vikt1 – 1,5 kg.


Säsong

Färskost av pastöriserad getmjölk kryddad efter säsong och humör. Exempelvis blåbär med timjan, ramslök, pepparrot, smultron och citronmeliss, trädgårdsörter med blommor eller vinterkryddor. 1, 5 eller 10 kg.


Fromage bleu

Mognad färskost av pastöriserad getmjölk med inslag av blåmögel. En mild och krämig frisk version av blåmögelost som lagras i jordkällare i 1-3 veckor för att utveckla sin fina smak av blåmögel.

Salladsost

Prisbelönt ost av fetakaraktär, gjord av pastöriserad getmjölk i en olivoljamarinad kryddad med chili, timjan, rosmarin, vitlök och rosepeppar.


Dippost
Fetaostcreme smaksatt med olivolja och vitlök efter ett recept från Huså-bröd. Perfekt till Husås Dippknäcke!Blandost

Eftersom vi har slutad mjölka korna regelbundet (kalvarna få mjölken nu) blir det mindre och mindre blandostar och mer ren getost i framtiden!

Tilsiter

Semihårdost ost av obehandlad get och komjölk (minst 60% ko)med krämig karaktär - full och fin syrlig smak. Lagras i jordkällare i 3-5 månader Vikt 3,5-5 kg.

Färskprodukter av getmjölk

Get-Smör

Prisbelönt handgjord smör av opastöriserad syrad get-grädde. Gjord i smörformar av trä med olika mönster och motiv.

Saltad eller osaltad, även kryddad under grillsäsongen !

Get-Yoghurt

Krämig yoghurt med naturlig syrlighet av pastöriserad mjölk från gårdens getter. Uppfriskande, perfekt för att göra Tzatziki eller njuta som dessert med färska bär och flytande honung till!

Get-Kvarg

Extrakrämig kvarg med full fetthalt av pastöriserad getmjölk.

Njuts av naturell, med färska bär som efterrätt eller med persilja, gräslök och vitlök till potatis eller grillad kött,…KÖTT OCH CHARK

Vi föder upp alla killingar och kalvar som födds på gården och köper även in tjurkalvar från en krav-certifierad gård i Krokom som vi föder upp och slaktar efter ca. 3 -6 månader när köttet är mild och mört.De flesta tjurkalvar blir stutar och slaktas vid 24-26 månaders ålder. Djuren födds upp på mjölk, gräs/hö och vassle, och lite spannmål (kalvarna). Just nu lejer vi bort korvtillverkningen till Fågelbergets gårdschark i Gäddede. Korven innehåller inget griskött och är utan onödiga tillsatser. Rökning sker hos KG chark och rök i Alsen.


Griskött Killingkött
Kalvkött Killinghamburgare
Killing grillkorv Killingölkorv (starkt kryddad ölkorv, rökt)
Lufttorkat kött av get
Ister (smaksatt med rostad lök, äpple och kryddor)
Rökt Killing
Killingbratwurst (mildare, tjockare, rökt)

KONTAKT

Janna och Sonja, Kålberget,
Övre Åflo 140, SE-83051 Offerdal
tel: +46 (0)72-5106687
e-mail: kalberget@yahoo.se

AKTUELLT